14/ UNESCO Visiting Center Competition
Sesto / Italy

 

 

 

YEAR

2016

LOCATION

Sesto, South Tyrol, Italy

TYPOLOGY

Culture

STATUS

Concept

  • YEAR : 2016
  • LOCATION : Sesto, South Tyrol, Italy
  • TYPOLOGY : Culture
  • STATUS : Concept

The proposal consists of a very filigree structure made of steel and glass that opens towards the famous Sesto sundial, the largest stone sundial in the world. The big glass facade allows a glimpse of the exhibition area from the outside, in which various informative educative contents are displayed to attract visitors. The new house of the mountains is intended to become an “icon” and a new point of attraction for the entire alpine center.

UNESCO visitor center in Sexten, Italy.

International competition, 3rd prize

PPA Principals: Peter Pichler, Silvana Ordinas

Design team: Peter Pichler, Gianluigi D’Aloisio, Daniele Colombati, Simona Alù, Giovanni Paterlini, Ugo Licciardi

GFA: 350 m²

Client: Turismusverein Sexten